Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

E-infopäev puuetega inimestele "Toimetulek koroona-ajal"

04.06.2020 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Kutsume osalema Eesti Puuetega Inimeste Koja E-infopäeval "Toimetulek koroona-ajal", mis toimub 10. juunil kell 12:45-15:30 videokonverentsina. E-infopäeva otseülekanne on jälgitav ka EPIKoja Facebooki lehel.

Infopäeva esimeses pooles räägime, kuidas on korraldatud puude ning töövõime hindamiste otsuste pikendamine ning erinevate teenuste osutamine eriolukorras ja eriolukorra järgselt. Teises pooles kuuleme, kuidas on toimunud keerulisel ajal erihoolekandeteenuste osutamine ning milliste muredega on puudega inimesed eriolukorra ajal pöördunud õiguskantsleri poole. Ettekannetega esinevad Sotsiaalkindlustsameti, Eesti Töötukassa, Erihoolekandeteenuste Pakkujate liidu ja AS Hoolekandeteenused ning Õiguskantsleri kantselei esindajad.

E-infopäevale palume eelregistreerida, täites ankeedi. Kõigile registreerunutele saadame e-posti aadressile osalemise kinnituse ja lingi, mille kaudu saab infopäeval liituda Cisco Webex videokõnede keskkonnaga. Osalemiseks vajate kvaliteetset internetiühendust, kõlarifunktsiooniga arvutit või nutiseadet.
E-infopäeval on kirjutustõlge ja viipekeeletõlge. Facebook järelvaatamise videole lisatakse subtiitrid 1-2 päeva peale infopäeva.

Küsimuste korral palun võtta ühendust: epikoda@epikoda.ee või telefonil 661 6614

Päevakava:

12.45-13.00 Osalejate ja esinejate sisselogimine e-keskkonda Cisco Webex

13.00-13.10 Sissejuhatus. Anneli Habicht, Eesti Puuetega Inimeste Koja tegevjuht.

13.10-13.40 Puude otsuste pikendamine ja sotsiaalse rehabilitatsiooni teenus eriolukorras ja eriolukorra järel. Leila Lahtvee, Sotsiaalkindlustusameti ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste talituse juhataja.

13.40-14.10 Töövõime hindamise otsuste pikendamine ja tööalane rehabilitatsiooniteenus eriolukorras ja eriolukorra järel. Sirlis Sõmer-Kull, Eesti Töötukassa töövõime hindamise ja töövõimet toetavate teenuste osakonna juhataja.

Paus 10 minutit

14.20-14.50 Erihoolekande kogemused ja võimalused eriolukorras ja eriolukorra järel. Liina Lanno, Erihoolekandeteenuste Pakkujate liidu juhatuse esimees ja AS Hoolekandeteenused teenuste direktor.

14.50-15.20 Puuetega inimeste pöördumised ja õiguskantsleri tegevus eriolukorras ning eriolukorra järel. Juta Saarevet, Õiguskantsleri kantselei puuetega inimeste õiguste valdkonna juht.

15.20-15.30 Kokkuvõte päevast. Anneli Habicht

TOP