Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

Eesti Pimedate Liidu tunnustuse Aasta Tegu 2021 pälvisid ligipääsetavad õppematerjalid ja Smartposti pakiautomaadid

15.10.2021 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Juba kümnendat aastat tunnustab Eesti Pimedate Liit 15. oktoobril, rahvusvahelisel valge kepi päeval neid inimesi ja organisatsioone, kes on eelnenud aasta jooksul aidanud nägemispuudega inimeste elukvaliteeti parandada.

Tänavu pälvivad Eesti Pimedate Liidu tunnustuse „Aasta tegu 2021“:

  • Keskkonnaamet ja Velvet OÜ – loodust erinevate meelte kaudu tutvustavate õppevahendite kogu „Meeltemätas“ loomise eest;
  • Itella Estonia OÜ – smartposti pakiautomaatide nägemispuudega inimestele ligipääsetavateks muutmise eest.

„Tänavused tunnustuse „Aasta tegu 2021“ laureaadid võiks koondada ligipääsetavuse märksõna alla. Keskkonnaamet koostöös Velvetiga on loonud ideaalsed õppevahendid, mille abil nägemispuudega lapsed ja täiskasvanud loodusega tutvuda saavad. Koroonaviirusest tingituna tuli aga ka nägemispuudega inimestel hakata tavalisest enam pakke tellima. Meie palvele pakiautomaadid ligipääsetavaks muuta reageeris Itella Smartpost, mis on varustamas oma pakiautomaate punktkirjas siltidega nii, et ka nägemispuudega inimesed neid kasutada saaksid,“ kirjeldas Eesti Pimedate Liidu juhatuse esimees Jakob Rosin tunnustuse saanute tegusid.

Eesti Pimedate Liidu tunnustus „Aasta tegu“ on seotud valge kepi päevaga, mida tähistatakse üleilmselt 15. oktoobril. Sel päeval pööratakse ühiskonna tähelepanu nägemispuudele ning mitmesugustele ligipääsetavuslahendustele, mis võimaldavad nägemispuudega inimestel ühiskonnas teiste inimestega võrdselt toime tulla. Eestis on valge kepi päeva märgitud alates 1987. aastast.

TOP