Tähelepanu!

Juhime tähelepanu, et antud uudis on rohkem kui aasta vana, mistõttu võib olla sisu vananenud. Soovitame võimalusel tutvuda uuemate infoallikatega sellel teemal.

Osale seminaril “Digitaalne tehnoloogia ja kogukondlik sotsiaalne heaolu”

11.02.2019 | Eesti Puuetega Inimeste Koda | Jaga Facebookis

Helpific korraldab 22. veebruaril tasuta ligipääsetava seminari “Modernne kodanikuühiskond – abi inimeselt inimesele ja kollektiivne lähenemine digitaalsele ümberkujundamisele sotsiaalsektoris”, et tuua üheks päevaks ühe katuse alla erinevad kogukonna grupid. Seminar toimub Mäealuse 2/1, Mustamäel, Tehnopol Startup Inkubaatori II korrusel, UK Lounges.

Seminari eesmärk on:

  • mõista ühiselt kogukondliku tegevuse tähtsust;
  • edendada ja julgustada vabatahtlikku panustamist sotsiaalhoolekandesse;
  • toetada erivajadusega inimeste ja eakatega igapäevaselt töötavate spetsialistide töö tulemuslikkust (innovatsiooni ja kogukondlike tehnoloogiliste vahendite kasutamine, uudse mõtlemise juurutamine – kompetentsi tõstmine);
  • arendada erivajadusega inimeste iseseisvat toimetulekut ja mikroettevõtlust, et toetada elukvaliteedi ja võrdsete võimaluste kindlustamist;
  • tõsta teadlikkust erinevate kogukondlike gruppide koostöö vajadusest sallivuse suurendamiseks ühiskonnas ning stigmade vähendamiseks.

Seminari põhiküsimusteks on:

  1. Kas valitsuse senine sotsiaalhoolekande süsteemi on võimalik muuta ning kas sotsiaalvaldkond on võimeline muutuma uute tehnoloogiate ja meetodite pealetungi ajastul?
  2. IKT (informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia) potentsiaal/võimalikkus loomaks jätkusuutlikke hoolivaid kogukondi.
  3. Tuleviku Kodanik – tänapäevaste mudelite ümberkujundaja – teabe ja ressursside korraldamine, andmete analüüsimine, kodanike mõjuvõimu suurendamine.
  4. Sotsiaalsektori digitaalse kultuuri muutus – millised muutused toetavad sobiva infrastruktuuri ehitamist muutusteks? Millised on takistused, riskid, ohud?
  5. Kas teenuse saaja peab olema teenuse kujundaja ja otsustaja – mida ta vajab, millal ning kuidas teenus temani jõudma peab?

Sihtgrupp:

  • erivajadusega inimesed, eakad, erivajadusega inimeste organisatsioonid ja eakate ühendused
  • spetsialistid, kes igapäevaselt töötavad eelpool nimetatud sihtgruppidega
  • innovatsiooni- ja tehnoloogia spetsialistid, sotsiaalhoolekandeteenuste kujundajad
  • IKT inimesed, jagamismajanduse platvormide esindajad, arvamusliidrid ja visionäärid, äriinimesed, kogukonna aktivistid ja muidu huvilised, Tuleviku Kodanikud

Helpific tagab invatraspordi (Tallinna piires, erijuhud kokkuleppel), viipekeele tõlgi ja isiklike abistajate olemasolu.

Kohtade arv on piiratud, registreeri seminarile.

Tutvu päevakavaga ning vaata lisa Facebookist.

TOP