Digitaalsed lahendused kõigile (Digital for all)

Projekti nimi: Digitaalsed lahendused kõigile (Digital for all)

Innovatsioon digitaalsete oskuste õppes haavatavale elanikkonnale Euroopas (Innovation for digital skills education for disadvantaged groups in Europe).

Projekti number: 2023-1-EE01-KA220-ADU-000155662
Programm: Erasmus+
Projekti kestus 01.11.2023 – 31.12.2025
Erasmus+ programmi kogutoetus: 400 000 EUR, EPIKoja osa 139 300 EUR

Juhtpartner: Eesti Puuetega Inimeste Koda
Partnerid:

  • Eesti Puuetega Inimeste Fond www.epifond.ee
  • Malta Puuetega Inimeste Asjade Direktoraat www.publicservice.gov.mt
  • Leedu Sotsiaal- ja Tööministeeriumi Puuetega Inimeste Direktoraat www.ndt.lt
  • Euroopa Autistlike Inimeste Nõukogu EUCAP www.eucap.eu
  • Euroopa Puuetega Inimeste Foorum EDF www.edf-feph.org

Projekti eesmärk on aidata inimesi, kes igapäevaselt on hõivatud abi andmisega digitaalsete oskustega toimetulekul. Paljud puuetega inimeste valdkonna aktivistid aitavad oma organisatisoonide liikmeid ja abivajajaid, et toime tulla digitaalsete teenuste kasutamisega. Järjest rohkem teenuseid on digitaalsed, kuid kasutajad ei pruugi osata kõiki nippe ning vajavad abi. Projekti raames tekivad lahendused, kuidas sellist abi kõige tõhusamalt osutada.

Projekt koostab õppekava, kuidas õpetada haavatavale elanikkonnale digitaalseid oskusi, s.h. digitaalsete abivahendite kasutamist. Õppekava väljatöötamise järgselt piloteeritakse õppekava piiriülese koolituse käigus, millel on 4 moodulit ning kus osaleb 30 koolitatavat 4 eri kogukonnast (Eesti, Malta, Leedu, Euroopa autistide kogukond).
Piloteerimise järgselt, projekti lõpufaasis on kavas loodud lahenduste tutvustamine puuetega inimeste jt. haavatavate rühmade kogukondades ning Euroopa Liidu eesistumiste raames. Projekti raames tehakse ettepanekud poliitikakujundajatele.

Vaata lisaks:

ÜLES